De voordelen van merino wol en het hoe en waarom van mulesing-vrij

Wol is een fantastisch natuurlijk materiaal! Wol heeft het vermogen om het lichaam te helpen de lichaamstemperatuur te regelen. Het isoleert tegen kou en houdt het lichaam warm, ook als het lichaam vochtig wordt. Wol kan het hele jaar door gebruikt worden, dag en nacht. Het heeft een zelfreinigende eigenschap, waardoor je het minder vaak hoeft te wassen.

De merinowol die wordt gebruikt voor de kleding van Småfolk heeft een onderhoudsvriendelijke behandeling gekregen, zodat deze in de wasmachine kan worden gewassen. Het is daarbij van belang om gebruik te maken van een speciaal wolwas middel. Bij Småfolk is de ruwe wol 100% mulesing-vrij.

Mulesing-vrij wat betekent dat?

Die vraag stelde ik mij ook toen ik voor het eerst deze term tegen kwam. Ik zocht het uit. Mulesing-vrij gaat specifiek over een schapenras namelijk het merino schaap. De merino wol van deze schapen heeft uitzonderlijk fijne vezels. Er zijn hierdoor heel veel voordelen; het is erg zacht en warm maar daarnaast licht van structuur. Deze specifieke wol kan tot 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Je gaat dus niet zweten van deze wol! Merinowol neutraliseert ook geurtjes en heeft een antibacteriële werking. 

Om zoveel mogelijk van deze kostbare wol te behouden probeert men de infectieziekte myiasis (een pijnlijke en zelfs dodelijke infectieziekte met vliegenlarven onder de huid) te voorkomen. De kwaliteit van de wol van een besmet schaap zou hierdoor achteruitgaan. Om de myiasis te voorkomen wordt mulesing toegepast, waarbij de diepe huidplooien rondom het staartgebied van het schaap worden verwijderd. Een pijnlijke behandeling die soms ook onverdoofd wordt toegepast. Mulesing vrij betekent dus dat de wol die wordt gebruikt in de kleding van Småfolk afkomstig is van schapen die deze pijnlijke behandeling niet hebben ondergaan. 

Naast mulesing-vrij draagt de kleding van Småfolk het ​Oeko-tex standaard 100 certificaat. Dit certificaat wordt gebruikt in de textiel industrie en houdt in dat het kledingstuk vrij is van schadelijke chemicaliën. Dit geldt voor de stof maar ook voor de rits, het garen en de knopen die worden gebruikt.

Bij Hippe Wolfjes staan wij hier volledig achter en daarom verkopen wij graag dit mooie merk, dat naast diervriendelijk ook zonder chemicaliën is geproduceerd. Kijk gauw of er voor jouw kinderen iets tussen zit! 

© 2017 - 2024 hippewolfjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel